Zakaj okviriti likovno delo?

S kvalitetnim okvirjem likovno delo zaščitimo pred zunanjimi vpliv, predvsem mehanskimi poškodbami, ki delo lahko trajno poškodujejo. Poleg tega s primernim okvirjem umetnino tudi vizualno podpremo na način, da s pravo izbiro okvirja oplemenitimo obstoječe značilnosti likovnega dela, ki ga izražajo barva, tekstura, motivika dela itd.

Koliko časa potrebujete za okvirjanje?

Ker gre pri okvirjanju za precizno ročno delo, je v ateljeju okvir narejen v roku 14 dni od naročila. Takoj ko je izdelek narejen vas kontaktiramo, tako da je ta rok lahko tudi krajši. 

Koliko stane okvirjanje?

Vsak okvir je unikaten, saj ga izdelamo na podlagi dimenzij likovnega dela. Na ceno okvirja pa poleg dejanske velikosti okvirja vpliva tudi izbor tipa okvirja, stekla in drugih materjalov. Običajno se cene gibljejo med 30 in 100 evri ali več. Za okviren izračun okvirja za določeno dimenzijo likovnega dela nas prosim kontaktirajte in z veseljem vam podamo ponudbo.

Kakšne vrste stekel imate na razpolago?

Večino del okvirjamo z zaščitnimi stekli debeline 2mm, ki so svetlobno odbojna, a so tudi cenovno ugodnejša. Za zahtevnejša dela priporočamo muzejsko steklo, ki v celoti odpravi svetlobni odboj in je očem skoraj nevidno. Muzejsko steklo ima tudi zaščito proti škodljivim UV sončnim žarkom (70 %), kar omogoča najbolj kakovostno in trajnejšo zaščito umetniškega dela. 

Ali okvirjate tudi brezstično?

V Atelje Artes nudimo tudi brezstično poslovanje, kar pomeni, da se predhodno prek e-pošte ali telefona pogovorimo o vaših željah glede okvirjanja, mi pa vam po prejetemu likovnemu delu pripravimo ponudbo in fotografije s tremi najbolj primernimi okvirji za vaše delo. Po vašem izboru delo okvirimo in odpošljemo na željen naslov ali ga brezstično prevzamete.

Imate kakšne že narejen okvirje?

Trenutno v prodaji še ni prednarejenih okvirjev, saj se vsi okvirji izdelujejo po naročilu za določena likovna dela. Trudimo se, da bodo prednarejeni okvirji kmalu na voljo v spletni prodaji.