Zakaj okviriti likovno delo?

Okvir primarno opravlja dve funkciji: Fizično zaščito in vizualno podporo umetnini. Kvaliteten okvir umetnino zaščiti pred zunanjimi vplivi in ohrani v prvotnem stanju za mnoga leta, tako da lahko še kasnejše generacije uživajo v teh umetninah, poleg tega pa okvir vizualno podpre in vizualno okviri umetnino. Namen okvirja je tako oplemenitev barv, tekstur in motivov, ki so že del umetnine in ne prevzemanje pozornosti stran od likovnega dela z dodajanjem dodatnih barv in tekstur. 

Koliko časa potrebujete za okvirjanje?

Ker gre pri okvirjanju za precizno ročno delo, je v ateljeju okvir narejen v roku 14 dni od naročila. Takoj ko je izdelek narejen vas kontaktiramo, tako da je ta rok lahko tudi krajši. 

Koliko stane okvirjanje?

Pri vsakem naročilu gre za različno velikost, različno izbiro okvirja in izbire ostalih materjalov, tako da se cena okvirjanja določi po specifičnem naročilu. Če želite že prej vedeti okvirno ceno, nas kontaktirajte in pošljite okvirne podatke. V grobem se cene gibljejo od 20€ za majhno okvirjanje s tankim okvirjem do 100€ ali več za srednje velika platna ali risbe s primernim širokim okvirjem.

Kakšne vrste stekel imate na razpolago?

Večina del se okvirja s stekli debeline 2mm, ki so odbojna a cenovno ugodna. Za stranke, ki jim odboj ni všeč, je na razpolago polmat steklo, ki je na eni strani matirano in tako na okvirjenem delu odboj ni tako viden. Slaba stran takšnega stekla je, da umetnini doda mat videz in rahlo odvzame ostrino. Za popolno odpravo svetlobnega odboja pa priporočamo muzejsko steklo, ki je brez svetlobnega odboja in očem skoraj nevidno. Poleg tega ima 70% UV zaščito, kar preprečuje da bi svetloba čez čas vplivala na umetnino. Za zahtevna okvirjanja lahko naročimo tudi v izvedbi s 99% UV zaščito. Pri izbiri ustreznega stekla je tako premislek med ceno in željeno zaščito in odbojnostjo stekla.

Ali okvirjate tudi brezstično?

Likovna dela nam lahko tudi brezstično dostavite ali pošljete in ob tem poveste svoje želje, potem pa vam pošljemo fotografije približno petih najbolj primernih okvirjev za vaše delo. Po izboru vam delo okvirimo in odpošljemo ali ga brezstično prevzamete. 

Imate kakšne že narejen okvirje?

Trenutno v prodaji ni prednarejenih okvirjev, saj so vsi okvirji narejeni po naročilu in prilagojeni likovnim delom, vendar bo v spletni prodaji vedno več izdelkov, med njimi tudi kakšni posebni že narejeni okvirji.